כל ימות השבוע עד השעה 22:00. בין השעות 14:00-16:00 יתקיימו הביקורים מחוץ לחדרי המטופלים בלבד
מנהל מחלקה
בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית משנת 1996. מומחה בנוירולוגיה (מרכז רפואי רבין). השתלמות בנוירולוגיה התנהגותית (בית החולים Baycrest Toronto).
תחום עיסוק עיקרי: מחלות ניווניות של המוח בדגש על דמנציה.
חזון: רואה את המרכז הגריאטרי "שהם" מקום מוביל בתחום הטיפול, המחקר וההוראה בתחום הדמנציה ומחלות ניווניות של המוח.
אני מאמין שיש לרכז את כל הטיפול באדם עם הפרעה קוגניטיבית תחת קורת גג ולהפקידו בידי צוותים רפואיים ייחודיים, בעלי ידע וגישה אנושית מתאימה. בניגוד לדעה הרווחת, אפשרויות הטיפול בחולה עם דמנציה הן רבות ומגוונות, אך לא קיים פרוטוקול טיפולי ולכן יש להתאים לכל חולה את הטיפול המתאים ביותר עבורו
המחלקה לתשושי נפש נותנת לחולה סביבה מוגנת וטיפול ספציפי במצבים האופייניים למחלות אלה.
במחלקה ניתנים טיפולים ייחודיים שאינם תרופתיים, באמצעות משחקים, מוזיקה, התעמלות, עבודות יד, גינון, טיולים ושיחות בנושא אקטואליה עם הצוות. טיפולים אלה משרים אווירה רגועה, מגבירים את האינטראקציה של החולה עם סביבתו ותורמים לשיפור תפקודו.
לאורך כל האשפוז קרובי המשפחה מקבלים סיוע נפשי ותמיכה בהתמודדות עם החולי של יקירם, כולל עזרה במינוי אפוטרופוס למטופל במקרה הצורך.
המחלקה מיועדת לטיפול בקשישים הלוקים בשיטיון (דמנציה) בדרגה חמורה. הדמנציה יכולה להיות על רקע מחלת אלצהיימר, אירועים מוחיים, מחלת פרקינסון או מחלות אחרות. מחלות אלה באות לידי ביטוי בהפרעה קשה בזיכרון, בהתמצאות ובשיפוט, הפרעות התנהגות, כדוגמת שוטטות ללא יכולת לחזור הביתה, אי שקט, הזיות ודיכאון.
למחלקה מתקבלים חולים אשר נבדקו על ידי רופא מומחה בגריאטריה, פסיכיאטריה או נוירולוגיה, עברו בירור ואבחון של מצבם הקוגניטיבי, ונמצאו על ידי גריאטר מחוזי מתאימים לאשפוז ממושך במחלקה לתשושי נפש.
המטופל ובני משפחתו מטופלים על ידי צוות מקצועי מיומן ומנוסה, הכולל שירות סוציאלי, פיזיותרפיה, דיאטה קלינית, קלינאות תקשורת וריפוי בעיסוק, בגישה מכילה ואמפתית. לכל מטופל תוכנית טיפול אישית, המותאמת על ידי צוות רב מקצועי לצרכיו ומעניקה לו תשומת לב אישית, תוך שמירה על כבודו ופרטיותו. הצוות כולל רופאים, אחיות, מטפלות, עובדת סוציאלית, דיאטנית, קלינאית תקשורת, פיזיותרפיסט, מרפאה בעיסוק ועובדת תעסוקה.
במחלקה ניתנים טיפולים ייחודיים שאינם תרופתיים, באמצעות משחקים, מוזיקה, התעמלות, עבודות יד, גינון, טיולים ושיחות בנושאי אקטואליה. טיפולים אלה משרים אווירה רגועה, מגבירים את האינטראקציה של החולה עם סביבתו ותורמים לשיפור תפקודו.