רופאות מ"שהם" הציגו עבודות בכנס של האיגוד הגריאטרי האירופי

הכנס השנתי של האיגוד הגריאטרי האירופי התקיים השנה בהלסינקי, פינלנד. להצגת פוסטר התקבלו שתי עבודות מ"שהם", של ד"ר סבטלנה ז'לודקוב, מנהלת מחלקות מונשמים, ושל ד"ר קסניה מרקוב, רופאה בכירה במונשמים ב'.

העבודה של ד"ר ז'לודקוב עסקה בתרומת הצוות הרפואי והסיעודי לשיפור ושימור תפקוד אוכלוסיית הקשישים, במסגרת מודל ייחודי של מרפאה לייעוץ גריאטרי הפועלת בתוך "שהם".

מטרת העבודה היתה למדוד את יעילות הייעוץ במרפאה באמצעות מדידת השינויים באומדנים הקוגניטיביים והתפקודיים בין הביקור הראשון לביקור השני, לאחר ביצוע המלצות, שינוי בטיפול התרופתי ומיצוי זכויות מול המוסד לביטוח לאומי וגורמים רלבנטיים נוספים.

התוצאות הראו, כי  שני שליש מהמטופלים שמרו ושיפרו את תפקודם מהביקור הראשון לביקור השני במרפאה, כמעט חצי מהמטופלים השתפרו ביכולת הקוגניטיבית לפי מבחן MMSE, בשליש מהמטופלים היה שיפור במצב הנפשי והטבה ברמת התפקוד – גם ADL וגם בתפקוד IADL.

העבודה של ד"ר מרקוב עסקה בנוכחות זונדה כגורם לדליריום, המשפיע על תהליך גמילה ממכשיר הנשמה במטופלים עם טרכאוסטום.

בעבודה הוצגו חמישה מטופלים מונשמים דרך טרכאוסטום, אשר התקבלו למחלקה עם הזנה דרך זונדה והיו במצב דליריום. המטופלים התקבלו להמשך תהליך גמילה מהנשמה ובבדיקת בליעה שביצעה קלינאית תקשורת נמצא כי קיים פוטנציאל גמילה מזונדה. לאחר הגמילה מהזונדה לא נזקקו המטופלים לטיפול הרגעתי והוחל תהליך גמילה מהנשמה כרונית.

מסקנות העבודה היו: 1. גמילה מזונדה בטווח קצר משפיעה על המצב הנפשי ועל הצלחת תהליך גמילה מהנשמה כרונית בחולה עם טרכאוסטום. 2. שיטת האכלה דרך זונדה יכולה להיות הגורם למצב דליריום המשפיע על היענות לטיפול ולגרום לכישלון גמילה מהנשמה.

ד"ר ז'לודקוב סיפרה, כי הכנס היה מאוד מגוון מבחינת הנושאים שהוצגו בו וכי העבודות של "שהם" עוררו העניין רב.

 

חדשות נוספות שעשויות לעניין אותך