מיגונית הוצבה בסמוך למבנה משאבי אנוש
לאחר עיכוב של מספר ימים, ממש באחרונה הוצבה במרכז הרפואי מיגונית חדשה. המיגונית הוצבה בסמוך למבנה משאבי אנוש, מיקום שנקבע לאחר סיור ברחבי המרכז והתייעצות עם נציגי פיקוד העורף.
מלחמת חרבות ברזל – היערכות לשעת חירום
מאז אירועי הזוועה ביישובי הדרום, ב-7 באוקטובר, נכנסה מערכת הבריאות כולה להיערכות חירום ואיתה גם המרכז הרפואי "שהם". בין השאר, נבדק ונפתח המקלט, נעשה סיור של פיקוד העורף, גויסו תרומות, נקלטו מטופלים מבתי חולים אחרים, התקיימה פעילות הפגשה לצוותים ועוד.
ד"ר טניה בוגוסלבסקי, מנהלת המרכז:
נערכנו לקליטת מטופלים מבתי חולים אחרים, בעיקר מהצפון ומהדרום. קיבלנו פנייה ממשרד הבריאות ומיד נענינו. אנחנו בזמן מלחמה ובזמן כזה לא אומרים לא. כבר קלטנו מספר מטופלים ובמידת הצורך נקלוט נוספים. כל בקשה שתגיע אלינו תיענה בחיוב. אחר כך נמצא פתרונות.
גם בית המרקחת נערך עם עגלת תרופות ומוכן לקליטת מטופלים.
ההנהלה קיבלה החלטה לקיים מדי יום ישיבת עדכונים למנהלים, בדומה לתקופת הקורונה, שבמהלכן שיתפנו את המנהלים בהחלטות ההנהלה ומשרד הבריאות ובהתפתחויות. בהמשך הורדנו את תדירות הישיבות, שיתקיימו על פי הצורך שיעלה מהשטח.
חוץ מזה, ראינו ב'שהם' כמה יוזמות והתארגנויות מקסימות, כמו גיוס תרומות, איסוף מזון וציוד לחיילים ועוד. אני מאוד גאה בצוותים שלנו. זה ממש מחמם את הלב.
ד"ר תמי פורת פקר, סגנית מנהלת המרכז:
הנהלת המרכז קיבלה החלטה להיות הרבה בשטח בתקופה זו מתוחה זו. מדי יום יצאנו לפגוש את הצוותים במחלקות ובחדר אוכל עובדים, בארוחת צהריים. בהזדמנות זו אנחנו מזמינים את הצוותים לקיים שיחות, לתמוך זה בזה ולהיות אחד בשביל השני.
עובדי המרכז נרתמו לגייס תרומות במגוון ערוצים. ראינו כאן התגייסות מדהימה, גם של ילדים עובדים, בהם בתי אילה, שגייסה את חבריה לטובת העניין והקימה אצלנו בבית ממש חמ"ל. הם אפו, העמידו רשימת אנשי קשר ואפילו מערך היסעים.
יהודה אביצור, המנהל האדמיניסטרטיבי:
"שהם" נערך לשעת חירום ולמלחמה שעלולה להיות ממושכת. בסמוך למבנה משאבי אנוש הוכן שטח להצבת מיגונית, שאני מקווה שתגיע בימים הקרובים. קיימנו סיור עם נציגי פיקוד העורף, למיפוי צרכים.
על פי הנחיית משרד הבריאות, הגדלנו מלאים של מזון רפואי לחודשיים, קיימנו הדרכות לצוותים וריעננו את הציוד הייעודי לשעת חירום. עובדים המגויסים בצו 8 קיבלו שוברים דיגיטליים, אותם יוכלו לממש בכ-400 רשתות ובני משפחותיהם קיבלו מארז של עוגות וחלות ביום שישי. קיבלנו קבוצה של חיילים של פיקוד העורף, שנמצאים ב"שהם" 24/7 ומסייעים באבטחה, בשמירה על הסדר הציבורי, במשימות לוגיסטיות, מיפוי ציוד שעת חירום וכו'.
בעקבות פנייה של יחידה צבאית בצפון, העברנו לחיילים תרומת של תרופות. יחד עם בית החולים מעלה כרמל תרמנו לחיילים גם מזרנים.
באמצעות הוועדים וההנהלה הועברו סלי מזון לקשישים באשקלון, וחלות לקשישים בפרדס חנה. עוד נאספו וחולקו ארגזי מזון וציוד שנמסרו לידי פיקוד העורף וחולקו ליחידות בצפון. אחת מהן הגיעה לידיו של המנהל האדמיניסטרטיבי של פוריה, אל"מ במילואים שמעון סבח, שהתקשר להגיד תודה ולשבח את עובדי "שהם".
צוות מ"שהם" השתלם באיכילוב ברפואה דחופה
חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים יזמה מהלך להכשרת צוותים רפואיים במרכזים גריאטריים לטיפול בפצועי טראומה. ההכשרה התקיימה באיכילוב, במרכז סימולציה וטכנולוגיה רפואית (מט"ס).
בעקבות אירועי 7 באוקטובר עלה צורך אקוטי בקרב צוותים רפואיים וסיעודיים בהכשרות מזורזות בניהול פצועי טראומה. על מנת להיערך למצב שבו גם צוותים במרכזים גריאטריים ידעו כיצד לפעול במקרה של פצוע טראומה, הוחלט לרענן את הידע ולתרגל באופן מעשי.
בהכשרה השתתפו 10 אנשי צוות מ"שהם" – מנהלת מחלקת שיקום א', אחות מפקחת, חמישה אחים ואחיות כלליים ושלושה רופאים מתמחים.
המילואימניקים של "שהם"
במלחמת חרבות ברזל גויסו למילואים 350 אלף חיילי מילואים במגוון תפקידים. גם עובדים מ"שהם" גויסו למילואים, חלקם בצו 8, ומחלקת משאבי אנוש דאגה לפרגן להם ולמשפחותיהם, ושלחה בימי שישי, אחת לשבועיים, לכל משפחה של עובד מגויס עוגות וחלות, מלוות בברכת ההנהלה, ואחת לשבועיים שובר buy me במתנה.
גם אנחנו מצדיעים למילואימניקים של "שהם", חלקם שוחררו וחלקם בשירות פעיל: ליאור מעטי, חן זנגו, אבררו גטו, ליאן מלול, מוגס קברט, אלון מאיר, יהודה אביצור, גל איזקוביץ' וגיא שגיא.
בתמונה: אבררו גטו שהגיע ל"שהם" בזמן הפוגה ורגע לפני חזר לשרת.