כל ימות השבוע עד השעה 22:00. בין השעות 14:00-16:00 יתקיימו הביקורים מחוץ לחדרי המטופלים בלבד
מנהלת מחלקה
השכלה: בוגרת לימודי רפואה, אוניברסיטת קראגנדה, קזקסטאן. מומחית ברפואה פנימית, בגריאטריה וברפואה פיסיקלית ושיקום. בוגרת קורס פסיכוגריאטריה, אוניברסיטת תל אביב.
ניסיון מקצועי: רופאה בכירה במחלקה פנימית גריאטריה, בית חולים תל השומר.
אני מאמין: שיקום גריאטרי הוא לאפשר לכל מטופל בגיל מבוגר להשיג את רמת התפקוד האופטימלית בהתאם ליכולות החדשות שלו, תוך שמירה על כבודו וזכויותיו, במטרה למקסם את עצמאותו ולשפר איכות חייו.
המושגים תפקוד ונסיגה תפקודית מתייחסים למכלול יכולות של האדם הבריא, אשר עלולות להיפגע כתוצאה ממחלה או פציעה. ההגדרות וההתייחסות השיקומית נגזרות מהתפיסה של ארגון הבריאות העולמי
2001)- WHO – International Classification of Functioning (ICF ו- הערכה גריאטרית כוללנית ((Comprehensive Geriatric Assessment
לפי תפיסת ICF תפקוד עלול להיפגע כתוצאה ממחלה או פציעה בשלוש רמות המחייבות התייחסות אבחונית וטיפולית נפרדת:
הפגיעה התפקודית מושפעת לא רק מחומרת המחלה/הפציעה, אלא גם מגורמים אישיים (כמו דפוס התגובה הרגשית במצבי אובדן) ומגורמים סביבתיים (כמו תנאי המגורים, תמיכה משפחתית, מצב כלכלי), שיש להתייחס אליהם במהלך הטיפול השיקומי.
בהערכה גריאטרית כוללנית נחשפות ומתוארות בעיותיו של אדם מבוגר, ומוסברות כך שניתן להציע תוכנית מותאמת, שתכליתה להתמודד עם בעיות אלו, במטרה לשמר את מצב בריאותו ותפקודו של המטופל ולתמוך בקיום עצמאותו, תוך שמירה על איכות חייו.
למחלקה מתקבלים אנשים מבוגרים עם נסיגה תפקודית על רקע מחלה/פציעה במערכת העצבים המרכזית או ההיקפית, אשר ניתן באמצעים הקיימים במרכז הרפואי לשפר את מצבם התפקודי באחת משלוש רמות התפקוד הנ"ל או יותר, וניתן בטיפול השיקומי לשפר את איכות ותוחלת חייהם.
סוגי תחלואה עיקריים במחלקה: שבץ מוחי איסכמי או אוטמי, אחרי כריתת גידול מוחי, מצב אחרי ניקוז המטומה סוב-דוראלית בעקבות חבלת ראש קהה, מחלות מוח ניווניות (כמו פרקינסון), פולינוירופתיה בעקבות מחלה קשה/אשפוז מורכב, נוירופתיות היקפיות מסוגים שונים.
במחלקה עובדים מנוסים בתחומים שונים – עובדים סוציאליים, פיזיותרפיסטים, קלינאיות תקשורת, מרפאים בעיסוק, דיאטניות קליניות, רוקחים ורופא תורן בשעות הערב והלילה. הצוות המקצועי אמון על התאמה אישית של הטיפול השיקומי והנפשי לכל מטופל.
הטיפול השיקומי ניתן על ידי צוות רב מקצועי (multi-disciplinary team), שבו כולם פועלים להשגת מטרות הנקבעות במשותף בדיונים של הצוות. באנשים עם פגיעה נוירולוגית, הטיפול השיקומי מבוסס על שילוב של (1) טכניקות לשחזור (restoration) של יכולות שאבדו, תוך ניצול של הפלסטיות במערכת העצבים וטכניקות המבוססות על "פיצוי" (compensation) (כמו שימוש במסגרת הליכה לנוכח סכנת נפילה).
במחלקה ניתנים טיפולים ייחודיים שאינם תרופתיים, באמצעות משחקים, מוזיקה, התעמלות, עבודות יד, גינון, טיולים ושיחות בנושאי אקטואליה. טיפולים אלה משרים אווירה רגועה, מגבירים את האינטראקציה של החולה עם סביבתו ותורמים לשיפור תפקודו.