שירות הדיאטה בפרויקט לכיבוד אוטונומיה של מטופל דמנטי

 בשנת 2019 שירות התזונה החל בפרויקט שמטרתו לשים דגש על כיבוד האוטונומיה של מטופלים דמנטיים בכל הנוגע להעדפות מזון ובחירתו. הפרויקט נערך במחלקות סיעוד מורכב תומך א' וב' ובמחלקת סיעוד, תוך שיתוף פעולה עם צוותי הסיעוד – אחיות וכוחות העזר.

בשלב הראשון נערכו במחלקות תצפיות האכלה על המטופלים. בהמשך עברו צוותי הסיעוד הדרכה בנושא תזונה בדמנציה ובמהלכה קיבלו כלים פרקטיים לשימור רצונו של המטופל והעדפותיו בבחירת המזון, כמו גם שימור יכולתו לאכילה עצמאית. ההדרכה עוררה שיח ענייני ובמהלכה עלו שאלות אתיות ופרקטיות בנושא האכלת המטופל הדמנטי.

בהמשך הפרויקט נשתדל להשיב על שאלות אלה וליישם מסקנות, תוך שיתוף פעולה עם הצוות הרב מקצועי. אנו רוצות להודות לצוותי הסיעוד על שיתוף הפעולה. שירות תזונה ודיאטה