דת וכשרות

מנהל היחידה: הרב דניאל אסרף

אודות המחלקה

מחלקת הדת והכשרות עובדת על פי הנחיות אגף הכשרות במשרד הבריאות, ובמקביל עם הרבנות המקומית ומחלקת הכשרות שלה.

עיקרי הפעילות

כשרות

פיקוח קפדני של כלל מוצרי המזון המוכנסים לבית החולים.

מוצרי הבשר והעופות יגיעו אך ורק לאחר הכשרה כדין, כשהם מסומנים ומאושרים על ידי רבנות מוסמכת וברת תוקף.

הירקות והפירות נקיים מחשש טבל וערלה ומלווים בתעודת כשרות של רב מוסמך וחתימת המשגיח.

הקמח והסולת מנופים ומבוררים על ידי מכונות חשמליות. כל סוגי הקטניות מבושלות לאחר בירור יסודי.

בבית החולים קיימת השגחה על כל סדרי הבישול והאפייה הכללית.

ישנה הפרדה מלאה בין בשר לחלב במטבח הראשי, בתהליך הבישול, ובמחלקות השונות.

מערכות הכלים נפרדות למזון חלבי ובשרי, כולל מגשי ההגשה.

שמירת שבת

המזון המבושל לשבתות ולחגים מוכן כולו לפני כניסת השבת. חימום האוכל המוגש במחלקות נעשה בתנורים המופעלים באמצעות שעוני שבת.

בבית החולים מוצבים מיחמי שבת בכל המחלקות.

המים מותרים לשתייה על פי ההלכה ללא חשש.

המייחמים מאושרים על ידי המכון הטכנולוגי להלכה ומכון ‘‘צומת’‘.

בית כנסת

ב"שהם" פועל בית כנסת מסודר.

חגים ומועדים

רב בית החולים, בשיתוף עם הנהלת המרכז הרפואי, דואגים לקיים את אווירת החגים והמנהגים, בהתאם לכל חג.

שעות וימי פעילות

ימים א'-ה', 07:00 – 14:00

דרכי התקשרות

טלפון: 050-6261735